Coachen in Cultuuronderwijs


Ben je werkzaam binnen het cultuur onderwijs, als kunstenaar of als aanbieder van kunst en cultuur educatie, en vind je het lastig om juist in deze tijd de juiste aansluiting te vinden?
 
De verantwoordelijkheid voor cultuureducatie ligt steeds meer bij de scholen zelf. Maar wat cultuur kan bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen is voor de meeste scholen nog niet zo helder. De bijdrage van de cultuurprofessional is hierin van wezenlijk belang.

Jouw inzet als cultuurprofessional komt het best tot zijn recht als je precies weet waar cultuuronderwijs voor de school en de individuele leraar over mag gaan. En vooral wat nu nog lastig is om daarmee aan de slag te gaan. Dit vraagt als cultuurprofessional, naast de vakinhoudelijke expertise, ook een professionele attitude als expert om naast de leraar te staan. Vervolgens het proces van onderzoeken, reflecteren en ontwikkelen te kunnen begeleiden.

In de regeling “Cultuur Educatie met Kwaliteit 2021-2024” wordt als voorwaarde genoemd dat kwalitatief cultuuronderwijs wordt versterkt, door een duurzame en intensieve samenwerking met cultuur en onderwijs. De samenwerking dient gestoeld te zijn op een onderwijskundige visie, waarbij de culturele ontwikkeling van het kind centraal staat. Om bij te dragen aan deze samenwerking en aan de ontwikkeling van het cultuuronderwijs, is een duurzame transformatie van de cultuurprofessional wenselijk. Daarom is het leertraject Coachen in CultuurOnderwijs ontwikkeld (CCO).

In September 2022 start er een nieuw traject, locatie Willem II en Bosch.
Aanmelden voor 5 september a.s..
Geinteresseerd? Neem dan contact met me op om te verkennen of dit traject bij je past.

Deze training is opgenomen in het professionaliseringsaanbod van De Cultuur Loper:
www.decultuurloper.nl/po/cursussen/coachen-in-cultuuronderwijs-9022

Brabantse deelnemers kunnen 40% van de kosten in rekening brengen bij Kunstloc aansluitend bij de regelingprofessionalisering CMK.

 Als cultuurprofessional is het ook mogelijk om 1/3 van de kosten vergoed te krijgen via: https://werktuigppo.nl

Voor meer informatie, download hier de PDF


Home       Werkwijze      Wie ben ik?     Coaching     CCO     Referentie    Contact