Leer-trajectVoor bestuurders, organisaties en andere professionals in kunst en onderwijs, die willen bijdragen aan de ontwikkeling van hun team van adviseurs, docenten/leraren. En willen leren ‘hoe’ de dialoog aan te gaan met de diverse partijen en hun belangen, in het brede onderwijsveld.

Jouw inzet en expertise komt het best tot zijn recht als je precies weet waar de ontwikkeling voor jouzelf, de ander, het team en de betreffende organisatie over mag gaan. Wat doe jij in de afstemming en het achterhalen van de achterliggende vraag? En wat is er nu nog lastig om daarmee aan de slag te gaan? Dit vraagt naast de inhoudelijke expertise, ook een professionele attitude om naast die ander te kunnen gaan staan. En daarin je eigenheid te behouden. (afstandelijke betrokkenheid)


  Review:  Zelfstandig ondernemer, educator en kunstenaar:  - Marijke Liefting - “Als je bereidt bent om naar je eigen handelen te kijken, dan is de training coachen in Cultuuronderwijs een prachtige route. Wat dit van je vraagt: geduld, openheid, doorzettingsvermogen, daadkracht, tijd, oefening en kwetsbaar durven zijn. Verwacht geen tips en trucs. Je leert om met vertrouwen en inzicht vanuit jezelf concrete stappen vooruit te zetten, en daarin patronen te doorbreken. En als bonus leer je hoe je anderen kunt coachen in cultuuronderwijs. Kortom, wees gewaarschuwd en doe het toch! 'Waar je angst voelt, moet je zijn.' zegt Fresku (rapper) en van mij krijgt hij gelijk.”

Onderstaande organisatie’s bieden dit als leertraject aan voor individuele inschrijvingen:

KunstlocBrabant: Coachen in Cultuuronderwijs
CultuurOost/Cultuurcollege:Coachend werken in CMK 

Leer-atelier


Als je merkt dat je tijdens de reguliere gesprekken niet alles op tafel durft te leggen, omdat je denkt de relatie en daarmee de ander te beschadigen, raakt dat jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit vraagt om het vermogen een actuele ‘probleemstelling’ op te pakken als een signaal. Dat wat zich in de realiteit aandient doet een appél op jezelf, wat jou persoonlijk raakt en wat mogelijk professionele ontwikkeling in de weg staat.

Voor bestuurders en schoolleiders met lef die écht werk willen maken van lastige zaken en niet bang zijn zichzelf te ontmoeten. Daarvoor is er het leeratlier dat ik in samenwerking met Bpart organiseer. 

Meer info download hier de pdf.
Home       Werkwijze      Wie ben ik?     Dialooog     Leer-traject      Reacties      Contact