Wie ik ben ... 


Mijn jeugd werd gekenmerkt door bedrijvigheid en de constante dynamiek van een familiebedrijf. Als baby was ik betrokken bij een auto-ongeluk, wat leidde tot een tijdelijke scheiding van mijn moeder. De vroege breuk in de moeder-kind relatie liet zijn sporen na en beïnvloedde de manier waarop ik me verbond met anderen gedurende mijn leven.

Opgroeiend in een gezin waar mijn vader zijn eigen trauma's droeg, was ik bijzonder gevoelig voor zijn oorlogsverleden. De stille, maar altijd aanwezige schaduw van zijn ervaringen drukte een stempel op onze gezinsdynamiek.

Deze vroegtijdige ervaringen met trauma en emotionele belasting maakten me gevoelig en introspectief. Ik wilde leren om mijn eigen gekwetste delen te begrijpen en te integreren. Het proces van zelfheling en persoonlijke groei werd een essentieel onderdeel van mijn leven. Ik moest mijn innerlijke wereld onderzoeken, de pijn erkennen en manieren vinden om deze pijn te transformeren in kracht en inzicht.

Deze zoektocht bracht me op het pad van de dieptepsychologie van Carl Gustav Jung. Jung's benadering van het onbewuste en zijn nadruk op het individuatieproces resoneerden diep in mij. Hij leerde me dat de gebeurtenissen in ons leven, hoe pijnlijk ook, een diepere betekenis hebben en ons richting zelfontwikkeling kunnen sturen. Het idee dat klachten en uitdagingen niet alleen een oorzaak, maar ook een bedoeling hebben, werd een leidraad in mijn persoonlijke en professionele leven.

Theater was voor mij een manier om mijn innerlijke wereld te verkennen en uit te drukken. Het creatieve proces bood een vorm van therapie en hielp me om de complexiteit van mijn emoties en ervaringen te verkennen en te verbeelden. De combinatie van deze kunst en psychologie verrijkte mijn begrip van mezelf en anderen. 

“I want to sing like the birds sing, not worrying about who hears or what they think.” - Rumi -

Inmiddels kijk ik terug op een mooie cariere binnen de zorg, het onderwijs, de overheid en in de kunsteducatie. Als senior zet ik o.a. mijn expertise in voor meer authenticiteit, diversiteit en inclusie op de werkvloer. 

Opleidingen die ik daarvoor heb genoten:

-       CADT® en RAPP® opleiding New human management
-       Mythe van de mens, Academy of depth psychology
-       Analytisch coach, New Jung academy
-       Jungiaanse fundering I en II, New Jung academy
-        Specialisatie loopbaan en levensvragen, Coaching academy international
-       Senior practitioner coach, Coaching academy international
-       Arts and education HKU

         
Ik ben bij NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) geregistreerd. Met de registratie bij NOBCO is er een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk voor mijn cliënten en opdrachtgevers. Door de registratie bij NOBCO onderschrijf- en werk ik conform de Gedragscode voor professioneel begeleiders.

                           

         Is coaching iets voor jouw team? Maak hier afspraak voor een verkennend gesprek.Diensten:
• Persoonlijke- en loopbaanontwikkeling
• Teamontwikkeling
• Assessment; het in kaart brengen van jouw persoonlijkheidsprofiel, C.A.D.T ®

• Inrichten van leertrajecten


• C.A.D.T. ®. Dit is een diagnostisch instrument dat  een diepgaand inzicht geeft in de natuurlijke talenten en potentie van individuen en teams binnen een organisatie
Home       Werkwijze      Wie ben ik?     Dialooog     Leer-trajecten      Reacties      Contact